24 грудня 2016 р.

Методична скринька

Інформація щодо проведення акції
«Дай руку першокласнику!»
                  У 2012 -2013 н. р. до школи прийде навчатись 5 дітей. Всі вони протягом минулого року відвідували підготовчі заняття в дошкільному навчальному закладі ,,Сонечкоc. Омельне.

Для успішної адаптації дітей до навчання в школі у 2012 році було проведено різні заходи.

              4 травня на базі дитячого садочка було організовано знайомство батьків першокласників та дітей з першою вчителькою. З дітьми проведено бесіду-гру на тему ,,Чи хочу я до школи?, з батьками - семінар–практикум ,,Як допомогти дитині в підготовці до школи?, наприкінці якого було проведено тестування та роздано пам’ятки для батьків. Усіх було запрошено на випускний бал учнів 4 класу та розподілено слова майбутнім школярикам для виступу на святі.

              24 травня у школі було організовано день відкритих дверей.  Спочатку четвертокласники провели дошкільнятам екскурсію по школі. Після знайомства зі школою розпочалося випускне свято, де майбутні першокласники спочатку були глядачами, а потім і самі взяли участь у концерті.
По закінченні свята відбулося засідання круглого столу за участю батьків дошкільнят та четвертокласників по обговоренні проблем підготовки дітей до шкільного життя та успішної адаптації їх до навчання в школі.
Після обміну досвідом між батьками вчителем було проведено бесіду щодо проходження обов’язкового медичного огляду дітей.


              В липні було проведено  ремонт класної кімнати (пофарбовано підлогу та парти, побілено стелю), а також облаштовано ігровий куточок (закуплено м’які іграшки, пазли, лото, конструктор, магнітну дошку з буквами та математичними знаками, придбано килим).
          Створено інформаційний куточок для батьків першокласника.
 1 серпня було проведено батьківські збори-презентацію на тему ,,Впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти і нових програм початкової школи та ознайомлено батьків із особливостями навчально-виховного процесу у першому класі. З першокласниками організовано мотиваційно-розважальну гру ,,Моя долонька”.
 Поки тривала презентація для батьків, майбутні школярі знайомилися з новими іграшками і весело гралися.
 9 серпня батьками було написано заяви на ім’я директора, для зарахування дітей до першого класу.   До заяв додано ксерокопію свідоцтва про народження дитини та медичну довідку встановленого зразка. Після цього проведено батьківські збори-консультацію ,,Збираємо дитину до школи”, де батькам було роздано інформаційні листи та роз’яснено, яке саме шкільне приладдя необхідно придбати дитині для успішного навчання. З першокласниками було організовано ігрове навчально-розвивальне заняття ,,Загадки мудрого портфеля”.


              13серпня усі батьки майбутніх першокласників взяли участь у Всеукраїнському Інтернет-опитуванні, заповнивши анкету на паперовому носії, через відсутність можливості користування інтернетом. Потім свої анкети здали вчительці для обробки результатів опитування. 
 З дітьми було проведено співбесіду, яка містила спеціальні діагностичні завдання для глибшого вивчення їх індивідуальних особливостей, з метою найефективнішого впливу на всебічний розвиток та виховання особистості в процесі навчання. 

              На даний час з метою створення сприятливих умов для організації навчально-виховного процесу першокласників в кабінет початкового навчання придбані демонстраційні таблиці з навчання грамоти, математики, природознавства, виховної роботи з дітьми;
 підібрано комп’ютерні розвивально-навчальні ігри та програми;
 поповнено набори для пальчикової гімнастики;
 створено куточок маленького читача, де зібрані книжечки з українськими народними казками, різноманітними оповіданнями та  віршами, цікавими розповідями про тварин, незвичайною абеткою,  дитячими журналами ,,Малятко”, ,,Пізнайко”, ,,Колосочок”, ,,Стежка”,  ,,Водограйчик”;
 поповнено навчально-методичною та довідково-інформаційною літературою, фаховими виданнями куточок ,,Все для вчителя”;
 створено куточок німецької мови,
для забезпечення успішного вивчення іноземної мови з першого класу
придбано тематичні малюнки та аудіокасети, методичну літературу для вчителя, передплачено фаховий журнал ,,Німецька мова в школі”.
 Крім цього у кабінеті є демонстраційні картки з орфографічним написанням літер та цифр, лічильний матеріал на уроки математики, індивідуальні набори для звукового аналізу та побудови схеми речень.

              До 1 вересня заплановано: поновити касу букв та цифр, виготовити набірне полотно із вже закупленої ДВП-вагонки; з дирекцією школи обговорити організацію умов для гарячого харчування дітей; провести батьківські збори ,,Режим дня першокласника”; залучити до акції випускників школи, щоб на святковій лінійці вручити малечі подарунки (буквені та цифрові віяла).  

Немає коментарів:

Дописати коментар